Åk buss till Berlin billigt 2020

Är du sugen på ett riktigt äventyr 2020? Åk buss ned till Berlin och njut av allt staden har att erbjuda! Här har vi sammanställt information du behöver veta för att göra det så enkelt som möjligt för dig att starta din resa.

Berlin panorama skyline under natten

Snabbinformation

Vilka bussbolag kör till Berlin?

Ska du resa till Berlin ifrån Sverige så rekommenderar vi att du åker med Flixbus. Dem erbjuder dagliga turer ifrån en rad svenska städer till väldigt låga priser. Andra bussbolag har tidigare erbjudit resor från Sverige till Berlin, men Flixbus har till hög grad konkurrerat ut dem genom lägre priser och högre komfort. De är ett väletablerat bussbolag med rutter inom hela Europa som man kan känna sig trygg att resa med.

Kan man boka tur- och returbiljetter direkt?

Absolut! Om du vet vilket datum du ska resa hem kan du boka dina hembiljetter samtidigt som dina biljetter ned. Det är att rekommendera då det oftast leder till lägre priser ju tidigare man bokar sin resa.


  • Bussar till Berlin från hela Sverige!
  • Dagliga avgångar!
  • Lägst pris på marknaden!
  • Fritt Wi-Fi!
  • Klimatsmart!
  • Hög komfort med mycket benutrymme!


Bussresa till Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad och en riktig samlingspunkt för kultur, historia, sevärdheter och fest. Med sina drygt 3,4 miljoner invånare är det en stad som har något att erbjuda för alla, unga som gamla. Staden ses ofta som en perfekt weekend-destination då den ligger nära Sverige och fullkomligt bubblar av saker att göra. Även om du skulle vara på besök i en hel månad skulle du troligtvis inte hinna med att se allt som staden har att erbjuda.

Ett väldigt smidigt sätt att resa till Berlin är att göra det via buss. Allt fler börjar inse fördelarna med buss som transportmedel, och bussresor börjar bli ett allt vanligare fenomen inom turismen. Först och främst är det ett ekonomiskt sett väldigt fördelaktigt alternativ kontra flyg, tåg eller bil. Bussbiljetterna kostar ofta en spottstyver av flyg- eller tågbiljetterna, för att inte jämföra med bensinkostnader och alternativkostnaderna som tillkommer när man åker bil. Det är även väldigt behagligt att slippa stressa på flygplatser och stressa på tågstationer.

Komforten på längre bussresor är också mycket högre kontra andra färdmedel. Hos Flixbus har du alltid tillgång till fritt Wi-Fi under resan, vilket gör att du kan surfa, lyssna på musik eller kolla serier medan du inväntar din destination.  Addera sköna säten och gott om benutrymme så har du en riktigt trevlig stund att se fram emot.

Vart stannar bussen i Berlin?

När du anländer till Berlin kommer bussen att stanna på ett av två följande ställen, Berlin ZOB eller Berlin TXL. Berlin ZOB (Zentral Omnibusbahnhof Berlin) är stadens busscentral, där majoriteten av bussarna stannar. Härifrån tar du dig enkelt vidare Berlins centrala delar, eller där du önskar att bo, via lokala bussar eller tunnelbana. Om du har mycket packning som du inte vill bära runt på så går det att hyra bagageförvaring.

 Berlin TXL (Berlin Tegel Airport) är den största internationella flygplatsen i staden och som tar emot dryg 22 miljoner besökare per år. Även här kan du smidigt och snabbt ta dig dit du önskar via kommunala färdmedel eller taxi.

Berlins olika centrum

Berlin är uppbyggt på ett ganska unikt sätt på så vis att staden innehåller flera olika centrum. Beroende på vad man själv är intresserad av kan man anpassa sin resa efter vad man vill se. Är du intresserad av shopping? Besök Mitte! Gillar du konst? Åk till Friedrichhain! Se till att plugga på om stadens olika områden innan din resa så du hinner se så mycket som möjligt.

Topp 5 sevärdheter du inte får missa i Berlin

Här rankar vi dem mest sevärda platserna du verkligen bör besöka innan du tar bussen hem!

1. Berlinmuren

Berlinmuren
Mellan 1961 till 1989 åtskilde Berlinmuren Väst- och Östberlin. Idag är det en av världens mest uppskattade och besökta turistattraktioner. Se till att inte åka hem utan att besöka en del av Europas mest historiska monument.

2. Brandenburg Gate

Brandenburg Gate i Berlin
Den otroligt mäktiga porten Bradenburg Gate (Eller Bradenburg Tor) har förgyllt Berlin med sin uppenbarelse sedan 1791. Belägen i centrala Berlins västra delar är det helt klart en sevärdhet du inte får missa!

3. Reichstag Building

Reichstag i Berlin
Berlins riksdagshus är en av dem finaste politiska byggnaderna Europa har att bjuda på. Byggnaden är ökänd för den fina kontrasten av betong och den omringande gräsmattan.

4. Fernsehturm (Berlin Television Tower)

Fernnsehturm, Berlin Television Tower
Utöver att vara ett sändningstorn är Fernsehturm idag även en stor turistattraktion och landmärkte. Med runt 5000 besökare per dag rekommenderar vi starkt att besöka tornet tidigt på morgonen.

5. Berlin Cathedral

Berlin Cathedral
Berlins Domkyrka är mäktig och vacker på såväl utsidan som insidan. Besök den på antingen dagen i solljus, eller på kvällen när den blir dramatiskt upplyst av lampor och spotlights.