Bussresor från och till Linköping

Flixbus logotyp

  • Billiga resor till Linköping
  • Dagliga avgångar och ankomster
  • Fritt Wi-Fi
  • Bussresor till Linköping för lågt pris
  • Gratis Wi-Fi
  • Miljöcertifierade resor


Solnedgång i Linköping

Vill du resa med buss till eller från Linköping? Grattis, då har du kommit alldeles rätt! Här svarar vi på alla bussrelaterade frågor kopplade till Linköping, och visar vart du enkelt kan boka en billig bussresa.

Bussbolag som kör till Linköping

När du åker buss till Linköping rekommenderar vi starkt att du reser med antingen Flixbus eller Nettbuss. Båda företagen är väletablerade i Sverige och erbjuder resor med hög komfort till väldigt låga priser.

Åka buss till Linköping

Beläget i Östergötlands hjärta ligger den pulserande staden Linköping. Fyllt med allt ifrån anrika kyrkor till Universitet och studentliv är det en stad med många anledningar att besöka. På sommaren är det en stad som blomstrar med trevliga uteserveringar och en vacker trädgårdsförening. På vintern fylls torget med julmarknad, event och konst. Oavsett ålder och intressen är det en stad man måste uppleva!

Mitt i staden ligger Linköpings centralstation. När du åker buss till Linköping är det här bussen stannar. Centralstationen är knutpunkten för nästan all trafik i staden, och det är enkelt att ta sig till sin destination härifrån. Om du ska till stadens centrala delar så ligger nästintill allt vid gångavstånd. Men om du ska till stadens utdelar så finns det både taxi och bussar precis vid stationer. För att se mer om Linköpings lokala busstrafik, besök Östgötatrafiken.

Notera även att Nettbuss erbjuder expressbussar som snabbast alternativ när du reser ifrån Linköping. Deras Expressrutter går till Borås, Göteborg, Jönköping, Mjölby, Norrköping och Stockholm. Klicka in på deras hemsida ovan för att se aktuella tidstabeller.

Hur köper man bussbiljetter till Linköping?

Det absolut enklaste sättet att köpa biljetter är att besöka Nettbuss eller Flixbus på deras hemsidor. Väl där får du en klar översikt av alla resor till och från Linköping just det datumet som du vill resa på. Välj den avgångstid och det pris som passar dig bäst och boka enkelt via dator eller mobil. Biljetterna får du direkt i din email-inkorg, eller i respektive transportörs app!

Åka buss till Linköping som student

Som sagt är Linköping en stad fylld av studenter. Sedan Linköpings Universitet grundades 1975 har skolan bara växt och innehåller idag hela fyra fakulteter: Filosofiska fakulteten, Tekniska fakulteten, Medicinska fakulteten samt Utbildningsvetenskap. Är du student och ska åka till eller från Linköping? Då har du tur! Både Nettbuss och Flixbuss erbjuder studentrabatt på sina resor för dig som pluggar! Toppen, va? Klicka in till respektive transportör och boka din resa ovan.


Vad kostar det att åka buss till Linköping?

Kostnaden skiftar beroende på vart du åker ifrån. Priserna brukar ligga mellan 39kr till 400kr, och skiftar främst beroende på resans längd.

Har bussarna till Linköping Wi-Fi?

Absolut! Både Nettbuss och Flixbus erbjuder fritt Wi-Fi till sina passagerare.

Finns det toalett ombord på bussen?

Ja, det finns toalett på samtliga bussar.

Vilka bussbolag kör till Linköping?

Det finns en rad olika mindre bussbolag som erbjuder resor till/från Linköping. Vi rekommenderar dock att resa med Flixbuss eller Nettbuss, baserat på pris, komfort och avgångstider.